بهار بارنج

شرکت تولیدی،توزیعی و خدماتی بهار بارنج

شرکت تولیدی،توزیعی و خدماتی بهار بارنج

آپلود عکس"
بهار بارنج
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

شاید بد نباشد قبل از این‌که درمورد خواص میوه ها و سبزیجات ارگانیک صحبت کنیم، به بیان تفاوت آن‌ها با محصولات غیر ارگانیک بپردازیم. درست است که بازار تجارت چنین نشان می‌دهد که محصولات ارگانیک در حال تبدیل شدن به محصولات مطلوب  و محبوب هستند اما شما به عنوان یک خریدار باهوش نمی‌توانید فقط بازار را دنبال کنید. شما باید بدانید که محصول ارگانیک دقیقا به چه دلیلی از محصول غیر ارگانیک بهتر است.

میوه ها و سبزیجات ارگانیک , محصولات ارگانیک

میوه ها و سبزیجات ارگانیک چه هستند؟

به طور کلی محصولات ارگانیک به میوه‌ها و سبزیجاتی گفته می‌شود که در پرورش آن‌ها از هیچ‌گونه آفت‌کش و کود شیمیایی استفاده نشده است.

علاوه بر این، در تولید این محصولات از ترکیبات شیمیایی که آن‌ها را بزرگ‌تر کرده یا باعث تازه‌ ماندن آن‌ها برای مدت بیشتری شود نیز استفاده نمی‌شود. به عبارت دیگر، تمام فرآیندها ارگانیک هستند تا تعادل بوم‌شناختی محیط را بهبود بخشند.

 

میوه ها و سبزیجات غیر ارگانیک چه هستند؟

محصولات غیر ارگانیک بر عکس محصولات ارگانیک هستند و در پرورش آن‌ها از آفت‌کش‌ها و کودهای شیمیایی استفاده می‌شود. در تولید برخی میوه‌ها و سبزیجات از فرآیند تابشی استفاده می‌شود تا محصولات بهتر و بزرگ‌تری به دست آمده و زمان تازه مانده آن‌ها طولانی‌تر شود. ممکن است محصولات غیر ارگانیک از نظر اقتصادی سود بیشتری داشته باشند زیرا در مقایسه با محصولات ارگانیک، ظاهر بهتری دارند.

ظاهر محصولات غیر ارگانیک به دلیل استفاده از آفت‌کش‌ها از محصولات ارگانیک که پر از جای حشره هستند، بهتر است. کود باعث رشد بیشتر گیاهان می‌شود و فرآیند تابش می‌تواند کیفیت محصولات را بالا ببرد: مثلا گوجه فرنگی قرمزتر شود، هندوانه بزرگ‌تر و سبزیجات تازه‌تر بمانند.

همان‌گونه که در بالا گفته شد، محصولات غیر ارگانیک ممکن است از نظر اقتصادی سود بیشتری داشته باشند اما همیشه این‌گونه نیست زیرا محبوبیت محصولات ارگانیک روز به روز در حال افزایش است. دلیل آن نیز آگاهی مردم نسبت به خواص محصولات ارگانیک و خطرات محصولات غیر ارگانیک است.

علاوه بر این، محصولات ارگانیک در بلند مدت، نه تنها برای مشتری و تولید کننده بلکه برای کشاورز، به ویژه کشاورز سنتی نیز سود بیشتری خواهند داشت . توضیحاتی درمورد خواص میوه ها و سبزیجات ارگانیک را در این‌جا آورده‌ایم که شاید ذهن شما را باز کرده و باعث شود فقط محصولات ارگانیک مصرف کنید:

فواید محصولات ارگانیک برای مصرف کنندگان

۱. عاری از مواد شیمیایی خطرناک

همان‌گونه که در بالا گفته شد، فرآیندهای کشت میوه ها و سبزیجات ارگانیک از ترکیبات شیمیایی به عنوان کود استفاده نمی‌کنند. به عبارت دیگر تمام فرآیندها طبیعی و ارگانیک هستند. بنابراین، خوراکی که برای خانواده خود تهیه می‌کنید عاری از مواد شیمیایی که می‌توانند باعث بیماری‌های جدی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی  شوند، هستند. در برخی موارد، ترکیبات شیمیایی موجود در برخی کودها می‌توانند بر سیستم ایمنی فرد نیز تاثیر بگذارند.

مادرانی که فرزندانی در سن رشد دارند باید مراقب باشند فرزندان‌شان سالم رشد کرده و تحت تاثیر ترکیبات و سموم شیمیایی موجود در محصولات غیر ارگانیک قرار نگیرند.

 

علاوه بر ترکیبات شیمیایی خطرناک موجود در کودهای به کار رفته برای محصولات غیر ارگانیک، استفاده از آفت‌کش‌ها برای محافظت از گیاهان غیر ارگانیک در برابر حشرات و آفت‌ها نیز برای سلامت انسان خطرناک است. آفت‌کش‌ها می‌توانند  از ترکیبات شیمیایی موجود در فرآیندهای کود دهی خطرناک‌تر باشند زیرا به طور مستقیم بر میوه‌ها یا سبزیجات اسپری می‌شوند.

بنابراین، احتمال وجود ترکیبات خطرناک در پوست میوه‌ها و سبزیجات بالا است. با انتخاب محصولات ارگانیک ، می‌توانید مطمئن شوید که میوه‌ها و سبزیجاتی که برای خانواده خود تهیه می‌کنید، عاری از آفت‌کش هستند.

۶. عاری از GMO

GMO چیست؟ GMO یا ارگانیسم اصلاح شده ژنتیکی (محصولات تراریخته) یک تکنولوژی جدید است که برای افزایش مقاومت گیاهان در برابر حملات طبیعی و علف‌کش‌ها به کار می‌رود. خوب، آیا مصرف GMO بی‌خطر است – زیرا DNA گیاه از نظر ژنتیکی اصلاح شده است- ؟ چون یک تکنولوژی جدید است، مطالعات موجود فقط در کوتاه مدت انجام شده‌اند اما برخی مطالعات انجام شده بر حیوانات نشان داده‌اند که GMO باعث آسیب جدی به اندام‌ها شده و بر رشد مغز تاثیر می‌گذارد.

آیا چنین ریسکی می‌کنید؟ البته که نه، اصلا اهمیتی ندارد که ظاهر کدویی که  با GMO  تولید می‌شود چه قدر خوب است. مصرف محصولات ارگانیک می‌تواند در برابر خطرات ناشی از مصرف خوراکی‌های حاوی GMO از خانواده شما محافظت ‌کند.

۴. آنتی اکسیدان بیشتر

مطالعات اخیر دریافتند که محصولات ارگانیک در مقایسه با محصولات غیر ارگانیک، آنتی اکسیدان بیشتری دارند. خوب، این مسئله دو دلیل دارد. اول، هیچ ترکیب خارجی که با مواد مغذی طبیعی موجود در میوه‌ها و سبزیجات تداخل منفی داشته باشد در آن‌ها وجود ندارد.

دوم، مردم تمایل دارند خوراکی‌های غیر ارگانیک را بپزند تا از ورود مواد شیمیایی به بدن جلوگیری کنند. همان‌گونه که می‌دانیم، احتمال از بین رفتن مواد مغذی در میوه‌ها و سبزیجات پخته در مقایسه با خام، بیشتر است. اگر غذای ارگانیک انتخاب کنید، نگران این‌که آن‌ها را خام مصرف کنید نباشید زیرا مواد مغذی موجود در نوع خام  آن‌ها از پخته آن‌ها بیشتر است. فقط باید آن‌ها را به خوبی با آب بشویید.

 

۵. طعم بهتر

این یکی از فواید میوه ها و سبزیجات ارگانیک است: طعم بهتری دارند. دلایلی برای بهتر بودن طعم محصولات ارگانیک وجود دارد، یکی از آن‌ها طبیعی بودن آن‌هاست. اگر طعم پرتقال باید شیرین باشد، طبیعت، راه خود را برای ایجاد این طعم پیدا می‌کند و نیازی به اصلاح ژنتیکی که ممکن است طعم اصلی پرتقال را خراب کند، نیست.

علاوه بر این، محصولات ارگانیک که در بازار پیدا می‌کنیم همیشه به صورت تازه عرضه می‌شوند زیرا نمی‌توانند به مدت طولانی در فروشگاه بمانند. اگر محصولات ارگانیک را در بهترین حالت پیدا کردید، این به معنای تازه بودن آن‌ها و این‌که همان روز چیده شده‌اند است و نسبت به میوه‌ها و سبزیجاتی که روز قبل برداشت شده‌اند طعم بهتری دارند.

۶. محصول تازه‌تر

این واقعیت که محصولات ارگانیک را نمی‌توان خیلی در فروشگاه گذاشت و کشاورز و عرضه کننده باید محصول خود را تازه بفروشند، فایده زیادی برای مشتری دارد. محصولات غیر ارگانیک بیشتر از محصولات ارگانیک عمر می‌کنند. بنابراین گاهی اوقات مشتریان جذب ظاهر تازه محصولات غیر ارگانیک می‌شوند در حالی که این میوه‌ها و سبزیجات چندین روز در فروشگاه بوده‌اند.

بنابراین، اگر میوه و سبزیجات را با برچسب ارگانیک می‌خرید، نگران نباشید و دنبال تاریخ تولید آن نگردید زیرا کیفیت خوب آن به معنای تازه بودن آن است.

۷. مفید برای محیط

خرید یا انتخاب محصولات ارگانیک به این معناست که شما در داشتن محیطی بهتر نقش خواهید داشت. میوه ها و سبزیجات ارگانیک  به روش‌های ارگانیک کاشته شده و پرورش داده می‌شوند که در برابر آفت‌کش‌ها و مواد خطرناک موجود در کودها از محیط محافظت می‌کنند.

روش ارگانیک، کارهای کشاورزی را پایدار می‌کند که  نه تنها برای شما و خانواده‌تان بلکه برای کشاورزان سنتی نیز مفید است که برای کاشت و پرورش محصولات با کیفیت به شرایط زمین وابسته هستند. علاوه بر این، روش ارگانیک به معنای آلودگی کمتر آب، خاک و هوا نیز است. اگر محیط با محصولات شیمیایی خطرناک آلوده شده باشد، کشاورز برای تولید محصولات با کیفیت، به استفاده از کودها و آفت‌کش‌ها روی می‌آورد.

۸. مواد مغذی بیشتر

برخی مطالعات نشان داده‌اند که محصولات ارگانیک و غیر ارگانیک در داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی تفاوت چندانی ندارند. به هر حال،  ممکن است برخی مواد مغذی مانند آنتی اکسیدان‌ها در برخی مواد طبیعی بیشتر باشند زیرا عاری از ترکیبات شیمیایی که می‌توانند مواد مغذی را کاهش دهند، هستند.

اما انتخاب محصولات ارگانیک خیال شما را راحت می‌کند زیرا اگر میوه‌ها و سبزیجات را قبل از مصرف به خوبی بشویید، دیگر جای هیچ‌گونه نگرانی درمورد ترکیبات شیمیایی خطرناک وجود ندارد.

۹. فقط محصولات سالم

انتخاب محصول ارگانیک به این معناست که شما فقط محصولات سالم تهیه می‌کنید. چرا؟ چون شما می‌توانید مطمئن باشید غذایی که برای خانواده خود تهیه می‌کنید عاری از ترکیبات شیمیایی خطرناک که می‌توانند باعث بروز مشکلات مربوط به سلامتی شوند، است.

برخی از مشکلات رایج ناشی از این ترکیبات، واکنش حساسیتی، آسم و راش پوستی هستند اما مواد شیمیایی خطرناک موجود در آفت‌کش‌ها و کودها با سرطان، مشکلات هورمونی، مشکلات ژنتیکی و احتمال تولد نوزاد با نقص مادرزادی نیز در ارتباط هستند.

۱۰. آرامش ذهنی

با خرید محصولات ارگانیک ، فقط به دنبال فراهم کردن بهترین محصولات برای خانواده خود نیستید بلکه با انتخاب این محصولات ، این آرامش خاطر نیز ایجاد می‌شود که خانواده شما از ترکیبات شیمیایی خطرناک موجود در حصولات غیر ارگانیک در امان هستند.

معایب محصولات ارگانیک

۱. قیمت بالا

این مسئله صحت دارد که قیمت محصولات ارگانیک در مقایسه با محصولات غیر ارگانیک بالاست. به هر حال، باید مراقب باشید که این فقط در کوتاه مدت درست است. در بلند مدت چه؟ خوب، در این‌جا نکاتی را آورده‌ایم که نشان می‌دهند انتخاب محصولات ارگانیک، انتخاب بسیار ارزان‌تری است:

– خانواده سالم به معنای هزینه کمتر برای درمان است. با فراهم کردن خوراکی‌های ارگانیک می‌توانید خطر بیماری ناشی از محصولات غیر ارگانیک را کاهش دهید. این به معنای پس انداز بیشتر است.

– میوه ها و سبزیجات ارگانیک، بهترین مواد مغذی را برای بدن شما تامین می‌کنند. بنابراین بدن شما فقط به مصرف خوراکی‌های سالم عادت می‌کند و می‌توانید پول بیشتری پس انداز کنید زیرا بدن‌تان دیگر تمایلی به تنقلات و خوراکی‌های ناسالم ندارد.

– ممکن است به فکر خرید مستقیم محصولات ارگانیک از کشاورز باشید  که در این صورت تعجب خواهید کرد که چه‌قدر نسبت به خرید از فروشگاه ارزان‌تر است و  می‌توانید پول بیشتری پس انداز کنید.

۲. فساد سریع توسط باکتری و کرم‌ها

چون در پرورش میو‌ه ها و سبزیجات ارگانیک، برای مبارزه با حملات طبیعی مانند حشرات و آفت‌ها از آفت‌کش‌ها استفاده نمی‌شود، احتمال خراب شدن آن‌ها توسط باکتری و کرم‌ها بیشتر است. به هر حال، دفع باکتری‌ها و کرم‌ها از روی پوست میوه‌ها و برگ‌های سبزیجات از دفع ترکیبات شیمیایی، آسان‌تر است. همچنین، اگر محصولات ارگانیک را بپزید، باکتری‌ها و کرم‌ها کشته می‌شوند اما بر ترکیبات شیمیایی تاثیری نمی‌گذارد.

فواید میوه ها و سبزیجات ارگانیک برای کشاورزان سنتی

۱. عدم هزینه اضافی برای کود

روش ارگانیک برای کشاورز سنتی نیز مفید است. یکی از فواید آن عدم  نیاز به خرید کود شیمیایی است. برخی از کشاورزان سنتی استفاده از کمپوست را برای کمک به رشد مناسب گیاهان ترجیح می‌دهند.

کمپوست معمولا از فضولات خانگی، گیاهان فاسد شده و فضولات حیوانی به دست می‌آید. به عبارت دیگر، کشاورز، تنها مجبور به تامین مواد مغذی اضافی مورد نیاز گیاه نیست و می‌تواند از فضولاتی که می‌توانند به محیط آسیب بزنند نیز استفاده کند.

۲. عدم هزینه برای آفت‌کش‌ها

درست مانند پس انداز در هزینه کودهای شیمیایی، کشاورزان سنتی به پرداخت هزینه برای آفت‌کش‌ها نیز نیاز ندارند. در واقع، آفت‌کش‌ها تنها راه برای مقابله با حملات طبیعت ( حشرات و آفت‌ها) نیستند. راه‌های سنتی و  آسان‌تری نیز وجود دارد، مانند کاشت برخی گیاهان که برای حشرات و آفت‌های خطرناک مانند آشیانه عمل می‌کنند.

۳. عاری از GMO

گیاهان بدون GMO نیز برای کشاورزان سنتی مفیدند. خوب، شاید گیاهان GMO هنوز رواج زیادی نیافته‌اند اما یک مسئله مهم وجود دارد که باید آن را بدانید: اگرچه گیاهان GMO در ابتدا برای کشاورز مفیدند اما در طولانی مدت این‌گونه نیست.

چرا؟ یک مثال ساده،  دانه سویا است.  دانه سویای ارگانیک می‌تواند در فصل بعدی کاشت نیز به عنوان بذر به کار رود اما دانه سویا با GMO را نمی‌توان به عنوان بذر به کار برد. بنابراین کشاورز باید در هر فصل کاشت، بذر جدید خریداری کند. به همین دلیل است که کشاورز با کاشت میوه‌ها و سبزیجات به صورت ارگانیک، می‌تواند هزینه خرید بذر در هر فصل کاشت را پس‌انداز کند.

۴. مفید برای محیط

شکی نیست که روش ارگانیک برای محیط مفید است. روش ارگانیک، راه حل مناسبی را برای محیط فراهم می‌کند زیرا موادی که برای کاشت به کار می‌روند، خطری برای محیط ندارند. بنابراین آلودگی آب، هوا و خاک می‌تواند به حداقل برسد.

معایب میوه ها و سبزیجات ارگانیک برای کشاورزان سنتی

۱. فقط محصولات تازه

تهیه محصولات تازه می‌تواند به ضرر کشاورز باشد زیرا محصولات آن‌ها نمی‌توانند به مدت زیاد در فروشگاه بمانند. در واقع، این وضعیت می‌تواند از طریق همکاری با تولید کننده مطمئن حل شود و کشاورزان می‌توانند میوه‌ها و محصولات خود را مستقیما به مشتری بفروشند. یا این‌که  خود کشاورز می‌تواند عرضه کننده نیز باشد و با برخی رستوران‌ها برای تهیه محصولات تازه همکاری کند.

۲. قیمت حمل و نقل بالاتر

چون کشاورز باید محصولات خود را روزانه برداشت کرده و به بیرون بفرستد، هزینه حمل و نقل بالاتر می‌رود. به همین دلیل است که همکاری با  یک بازار محلی که خیلی از زمین کشت دور نباشد، بهترین راه حل است.

فواید میوه ها و سبزیجات ارگانیک برای عرضه کننده

۱. گران‌تر بودن

این مسئله که قیمت محصولات ارگانیک از محصولات غیر ارگانیک بالاتر است ممکن است برای مشتری بد باشد اما برای عرضه کننده بد نیست. هر چه قیمت بالاتر باشد، سود عرضه کننده بیشتر است. به هر حال، عرضه کنندگان نباید نگران باشند زیرا آگاهی مشتریان از ارجحیت خرید محصولات ارگانیک نسبت به غیر ارگانیک، باعث می‌شود آن‌ها ضرر نکنند.

۲. رواج بیشتر

رواج محصولات ارگانیک روز به روز در حال افزایش است. به همین دلیل عرضه کنندگان به عرضه محصولات ارگانیک تمایل دارند. مردم  نیز محصولات ارگانیک را – به دلیل فوایدی که دارند – به محصولات غیر ارگانیک ترجیح می‌دهند.

۳. تهیه محصولات تازه

مشتریان، عرضه کنندگانی که فقط محصولات عالی و تازه تولید می‌کنند را دوست دارند. زمانی که خریدار از محصول  راضی باشد باز هم برای خرید برمی‌گردد. بنابراین، تولید محصول ارگانیک و تازه، مانند یک سرمایه‌گذاری بلندمدت برای تولید کننده و مشتری است.

معایب میوه ها و سبزیجات ارگانیک برای عرضه کننده

۱. تولید روزانه

شاید فقط یک مشکل برای عرضه کننده وجود داشته باشد: این‌که عرضه کننده باید عرضه روزانه داشته باشد. چون محصولات غیر ارگانیک می‌توانند برای چند روز تازه بمانند، لازم نیست عرضه کننده محصولات جدید را  روزانه جایگزین محصولات قدیمی کند، اما در صورت تولید محصولات ارگانیک، این اتفاق نمی‌افتد زیرا به عرضه روزانه نیاز است.

لازم به ذکر است که حتی محصولات ارگانیک نیز مضراتی دارند که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. به هر حال، هنوز راه حل‌هایی برای مقابله با این مضرات وجود دارد. بنابراین، چرا که نه؟ اگر فهرست دیگری نیز از فواید و مضرات محصولات غیر ارگانیک تهیه کنید،  باز هم به این نتیجه می‌رسید که محصولات ارگانیک به محصولات غیر ارگانیک ارجحیت دارند.

دلیل آن  بسیار ساده است زیرا به مبحث پایایی که می‌رسیم، محصولات ارگانیک، بهترین انتخاب هستند. پایایی به معنای سرمایه گذاری برای نسل آینده است. محصولات ارگانیک این مسئله را تضمین می‌کنند.

با همه توضیحات درمورد فواید و مضرات محصولات ارگانیک، چه چیزی را برای خانواد خود انتخاب می‌کنید: ارگانیک یا غیر ارگانیک؟ خوب، درست است که ممکن است فقط مسئله انتخاب مطرح باشد، اما اگرچه شاید محصول غیر ارگانیک،  ارزان‌تر باشد و بیشتر به بودجه  کنونی شما بخورد اما آیا این مسئله در بلند مدت نیز درست است؟ غذای ارگانیک به معنای غذای سالم‌تر و غذای سالم‌تر به معنای سبک زندگی سالم‌تر است. سبک زندگی سالم نیز سرمایه‌گذاری خوبی برای زندگی آینده شماست.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۱۰/۱۶
برنج بهاربارنج

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی