بهار بارنج

شرکت تولیدی،توزیعی و خدماتی بهار بارنج

شرکت تولیدی،توزیعی و خدماتی بهار بارنج

آپلود عکس"
بهار بارنج
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

۱۰ مطلب در اسفند ۱۳۹۸ ثبت شده است

ویتامین دی و خاصیت/راه‌های تامین ویتامین D کدام است؟

یکی از ویتامین هایی که می تواند به تقویت بدن بپردازد و در مبارزه بدن با کرونا به کار آید مصرف کافی ویتامین دی است. در مطلب زیر راه های تامین دیتامین دی را برمی شمریم.

ویروس کرونا

 راه‌های تامین ویتامین D برای بدن شامل نور خورشید، منابع غذایی و مکمل ویتامین D است که با توجه به محدود بودن منابع غذایی این ویتامین، بهترین راه برای دریافت آن قرار گرفتن در معرض نور آفتاب است.

بیشترین مقدار ویتامین D در میانه روز (ظهر) در بدن ساخته می‌شود به شرطی که حداقل صورت و دست‌ها بدون هیچ لایه محافظی (مانند کرم‌های ضد آفتاب) در معرض نور خورشید قرار بگیرند.

ارتباط ویتامین D یا به اصطلاح “ویتامین آفتاب”، با سلامت استخوان ها، برای همگان ثابت شده و محرز است، اما امروزه علاقه مندی فراوانی به این ویتامین به دلیل ارتباط با بیماری‌های مختلفی از جمله ام اس، انواع سرطان، بیماری‌های قلبی- عروقی و دیابت ایجاد شده است. طی سال‌های اخیر، محققان پیشنهاد کرده اند که ویتامین D می‌تواند نقشی حیاتی در تنظیم گلوکز (قند خون)، انسولین و التهاب داشته باشد که این یافته، می‌تواند به نوبه خود یک هشدار مهم برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی- عروقی و دیابت باشد.

بدن جهت حفظ عملکرد صحیح و سلامت خود نیاز به ویتامین‌ها دارد. ویتامین‌ها به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند: ویتامین‌های محلول در آب و ویتامین‌های محلول در چربی. ویتامین D از دسته ویتامین‌های محلول در چربی است (ویتامین‌های محلول در چربی شامل ویتامین‌های A، D، K و E و ویتامین‌های محلول در آب شامل ویتامین‌های گروه B و ویتامین C است). ویتامین D مانند سایر ویتامین‌های محلول در چربی در کبد و بافت‌های چربی ذخیره می‌شود و همانطوری که مقادیر اضافه آن می‌تواند سمی باشد، کمبود آن در بدن نیز با بروز بیماری‌های مختلف جسمی و روحی ارتباط دارد.

ویتامین D برخلاف سایر ویتامین‌ها می‌تواند در بدن از نور خورشید نیز ساخته شود، درحالی که بیشتر ویتامین‌ها فقط باید از طریق غذا تامین شوند.

برخی عوامل بر امکان تولید ویتامین D در اثر تابش نور خورشید تاثیر گذارند. افرادی که پوست تیره‌ای دارند، یا در مناطقی دور از خط استوا زندگی می‌کنند، افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند یا پوشش کامل در برابر نور خورشید دارند (استفاده از ضد آفتاب، لباس‌های پوشیده، دستکش، کلاه و غیره) و افراد مسن، نمی‌توانند به مقدار کافی ویتامین D از طریق نور آفتاب به دست بیاورند؛ بنابراین برای این دسته از افراد، استفاده از مکمل ویتامین D ضروری است.

همچنین آلودگی هوا از جمله عواملی است که مانع سنتز ویتامین D توسط نور خورشید در بدن می‌شود؛ بنابراین در مورد افراد ساکن در کلان شهر‌ها که عموما” هوای آلوده‌ای دارند هم باید به امکان وجود کمبود ویتامین D توجه شود.

غنی‌ترین منابع غذایی ویتامین D شامل روغن کبد ماهی، ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، لبنیات و تخم مرغ هستند. از آنجا که این ویتامین به مقدار فراوان در منابع غذایی وجود ندارد، دریافت مکمل آن، با در نظر گرفتن میزان مواجهه مفید فرد با نور خورشید، در صورت تجویز از سوی پزشک یا متخصص تغذیه، توصیه می‌شود.

تنها راه تشخیص کمبود ویتامین D، آزمایش خون است. اگرچه علائمی همچون مشکلات گوارشی، تعریق در ناحیه پوست جمجمه، استخوان درد، افزایش وزن و بی حوصلگی می‌توانند تا حدودی نشانگر کمبود ویتامین D در بدن باشند.

با وجودی که ایران کشوری آفتابی است بررسی‌ها نشان می‌دهند که ما در بیشتر مناطق کشور در حدود ۸۰ درصد کمبود ویتامین D داریم. نوع لباس، گرد و غبار، شیشه پنجره ها، هوای ابری، هوای آلوده و کرم‌های ضد آفتاب می‌توانند مانع رسیدن اشعه ماوراءبنفش به بدن و ساخته شدن ویتامین D مورد نیاز در بدن فرد شوند. همچنین منابع غذایی ویتامین D بسیار محدود هستند و غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D در ایران به شکل گسترده انجام نمی‌شود.

گیرنده‌های ویتامین D تقریبا در تمام سلول‌های بدن وجود دارند که این نشان دهنده نقش مهم ویتامین D در فرآیند‌های شیمیایی بدن است. اما این ویتامین نقش قابل توجه و مهمی در تنظیم عملکرد سلول‌های بتای پانکراس (سلول‌های ترشح کننده انسولین در پانکراس یا همان لوزالمعده) دارد.

در دیابت نوع ۱ که ترشح انسولین در آن مختل می‌شود، سلول‌های بتای پانکراس توسط سیستم ایمنی بدن تخریب میشوند و در دیابت نوع ۲، سلول‌های بتا تلاش می‌کنند تا انسولین بیشتری تولید کنند، چون در سایر بافت‌های بدن مقاومت به انسولین وجود دارد و این هورمون نمی‌تواند عملکرد لازم را داشته باشد. از جمله مهمترین عواملی که باعث مقاومت به انسولین می‌شوند؛ اضافه وزن، نداشتن فعالیت فیزیکی، چربی شکمی زیاد و زمینه ژنتیکی است.

مطالعات نشان داده اند که ویتامین D در سلول‌های بتا پانکراس بر تولید و ترشح انسولین اثر می‌گذارد. ترشح انسولین وابسته به کلسیم است و جذب کلسیم نیز تحت تاثیر ویتامین D قرار می‌گیرد. برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که کمبود ویتامین D منجر به کاهش تولید انسولین می‌شود. همچنین محققان نشان داده اند که کمبود ویتامین D باعث کاهش حساسیت بافت‌ها به انسولین و در نتیجه بروز دیابت نوع ۲ میشود.

ویتامین D جزء آن دسته از ویتامین‌های محلول در چربی است که قابلیت ذخیره شدن در بدن را دارد. در صورت مصرف بیش از حد مجاز، می‌تواند باعث عوارضی از قبیل رسوب کلسیم در کلیه ها، ریه ها، قلب، گوش، درد‌های استخوانی، از دست دادن اشتها و تهوع، افزایش حجم ادرار، یبوست، اختلالات کلیوی و موجب مسمومیت شود.

کمبود ویتامین D با افزایش نمایه توده بدنی، فشار خون بالاتر، تری گلیسرید بالا و مقاومت به انسولین که همگی از عوامل مستعد کننده فرد به بروز دیابت نوع ۲ هستند، ارتباط دارد. اما، نکته حائز اهمیت این است که دریافت مقادیر مطلوبی از ویتامین D در پیشگیری یا کنترل دیابت موثر است و مصرف بیش از حد آن همراه با عوارض جدی است. بنابراین، مصرف ویتامین D از طریق مکمل، نیازمند بررسی‌های پزشکی و تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه باید صورت گیرد و لازم است که از مصرف خودسرانه آن پرهیز شود. همچنین توصیه می‌شود با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در ایران وضعیت ویتامین D خون در همه افراد بخصوص افرادی که در مرحله پیش دیابت قرار دارند، مورد بررسی قرار گیرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ اسفند ۹۸ ، ۱۱:۰۸
برنج بهاربارنج

دانستنی‌هایی درباره روی

 
 


 

نقش روی در بدن, نقش روی در بدن انسان

کمبود روی در بدن می تواند موجب پیامدهای سلامت در بدن شود

 

روی برای فعالیت بیش از 300 آنزیم نیاز است که به سوخت و ساز، گوارش، عملکرد عصبی و بسیاری فرآیندهای دیگر کمک می کنند.

روی یک ماده مغذی است که نقش های بسیاری مهمی در بدن انسان ایفا می کند. از آنجایی که بدن به طور طبیعی روی تولید نمی کند، شما باید این ماده معدنی را از غذا یا مکمل ها دریافت کنید.

 

روی به عنوان یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته می شود، به این معنی که بدن نمی تواند آن را تولید یا ذخیره کند.

بر همین اساس، شما باید به طور مداوم روی را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.

 

این ماده معدنی برای فرآیندهای متعددی نیاز است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بیان ژن

- واکنش های آنزیمی

- عملکرد سیستم ایمنی

- سنتز پروتئین

- سنتز DNA

- بهبود زخم

- رشد و نمو

روی به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی گیاهی و حیوانی یافت می شود.

 

غذاهایی که حاوی این ماده معدنی نیستند، مانند غلات صبحانه، اسنک ها و آرد آشپزی نیز اغلب با اشکال مصنوعی روی غنی می شوند. همچنین، شما می توانید از مکمل های روی یا مکمل های حاوی چند ماده مغذی که روی نیز در آنها وجود دارد، برای تامین نیاز خود به این ماده مغذی استفاده کنید.

به واسطه نقش خود در عملکرد سیستم ایمنی، روی به اسپری های بینی، قرص ها و دیگر درمان های طبیعی سرماخوردگی نیز اضافه می شود.

 

نقش روی در بدن

روی یک ماده معدنی مهم است که بدن به روش های مختلف از آن استفاده می کند. در حقیقت، روی از نظر فراوانی، پس از آهن، دومین ماده معدنی کم‌مقدار (Trace Mineral) است و در هر سلولی وجود دارد.

روی برای فعالیت بیش از 300 آنزیم نیاز است که به سوخت و ساز، گوارش، عملکرد عصبی و بسیاری فرآیندهای دیگر کمک می کنند.

 

افزون بر این، روی برای توسعه و عملکرد سلول های ایمنی ضروری است.

این ماده معدنی در سلامت پوست، سنتز DNA و تولید پروتئین نیز نقش دارد.

رشد و نمو بدن به روی وابسته است زیرا این ماده مغذی در رشد و تقسیم سلولی نقش دارد.

همچنین، روی برای چشایی و بویایی نیز نیاز است زیرا یکی از آنزیم های کلیدی برای چشایی و بویایی مطلوب به این ماده مغذی وابسته است و کمبود روی می تواند کاهش قدرت چشایی و بویایی را به همراه داشته باشد.

 

فواید سلامت روی:

پژوهش ها نشان داده اند که روی فواید سلامت مختلفی را ارائه می کند.

تقویت سیستم ایمنی

روی به حفظ سلامت و قدرت سیستم ایمنی بدن انسان کمک می کند. از آنجایی که این ماده معدنی برای عملکرد سلول های ایمنی و ارسال سیگنال سلولی ضروری است، کمبود آن می تواند به واکنش ضعیف سیستم ایمنی منجر شود.

مکمل های روی سلول های ایمنی خاص را تحریک کرده و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند.

 

به عنوان مثال، نتایج یک بررسی که شامل هفت مطالعه می شد، نشان داد که مصرف 80 تا 91 میلی گرم روی در روز ممکن است مدت زمان سرماخوردگی را تا 33 درصد کاهش دهد.

افزون بر این، مکمل های روی به طور قابل توجهی خطر عفونت ها را کاهش داده و واکنش ایمنی در سالمندان را بهبود می بخشند.

 

تسریع بهبود زخم

روی به طور معمول در بیمارستان ها به عنوان درمانی برای سوختگی ها، برخی زخم های خاص و جراحات پوستی دیگر استفاده می شود.

از آنجایی که این ماده معدنی نقش مهمی در سنتز کلاژن، عملکرد سیستم ایمنی و واکنش التهابی ایفا می کند، عنصری کلیدی برای روند مطلوب بهبودی است.

در حقیقت، پوست انسان مقدار نسبتا زیادی - حدود 4 درصد - از محتوای روی بدن را در خود نگه می دارد.

در شرایطی که کمبود روی می تواند روند بهبود زخم را کند سازد، مصرف روی می تواند ریکاوری در افراد دارای زخم را تسریع کند.

 

نقش روی در بدن, نقش روی در بدن انسان

روی به عنوان یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته می شود

 

کاهش خطر برخی بیماری های مرتبط با افزایش سن

روی ممکن است به طور قابل توجهی خطر بیماری های مرتبط با افزایش سن، مانند سینه پهلو، عفونت و انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

روی ممکن است استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و واکنش ایمنی را از طریق تقویت فعالیت سلول های T و سلول های قاتل طبیعی بهبود ببخشد که به محافظت از بدن شما در برابر عفونت کمک می کند.

طی یک مطالعه، سالمندانی که مکمل روی مصرف کرده بودند، بهبود واکنش واکسن آنفلوانزا، کاهش خطر سینه پهلو و تقویت عملکرد روانی را تجربه کردند.

 

کمک به درمان آکنه

آکنه یک مشکل پوستی شایع است که بنابر ارزیابی های صورت گرفته 9.4 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.

آکنه به واسطه مسدود شدن غدد تولیدکننده چربی، فعالیت باکتری ها و التهاب شکل می گیرد.

مطالعات نشان داده اند که درمان های موضعی و خوراکی حاوی روی می توانند با کاهش التهاب، مهار رشد باکتری ها و سرکوب فعالیت غدد چربی به طور موثر آکنه را بهبود ببخشند.

افراد مبتلا به آکنه به طور معمول از سطوح پایین روی در بدن خود برخوردار هستند. از این رو، مصرف مکمل های روی ممکن است به کاهش علائم کمک کند.

 

کاهش التهاب

روی، استرس اکسیداتیو و سطوح برخی پروتئین های التهابی در بدن را کاهش می دهد.

استرس اکسیداتیو به بروز التهاب مزمن، عاملی موثر در طیف گسترده ای از بیماری های مزمن، مانند بیماری قلبی، سرطان و زوال ذهنی، منجر می شود.

طی یک مطالعه، سالمندانی که روزانه 45 میلی گرم روی دریافت کرده بودند، نسبت به گروهی که دارونما مصرف کرده بودند، کاهش بیشتر در نشانگرهای التهابی را نشان دادند.

 

علائم کمبود روی

اگرچه کمبود روی شدید نادر است، این شرایط می تواند در افرادی با جهش های ژنتیکی نادر، نوزادان شیرخوار که بدن مادر آنها به میزان کافی روی ندارد، افرادی که به الکل اعتیاد دارند و افرادی که برخی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی را مصرف می کنند، رخ دهد.

 

علائم کمبود روی شدید شامل اختلال در رشد، تاخیر در بلوغ جنسی، راش های پوستی، اسهال مزمن، اختلال در بهبود زخم و مسائل رفتاری می شود.

 

موارد خفیف‌تر کمبود روی بیشتر شایع هستند، به ویژه بین کودکانی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و رژیم غذایی آنها به طور معمول با کمبود مواد مغذی مهم مواجه است.

 

بنابر برآوردهای صورت گرفته، حدود 2 میلیارد نفر در جهان به واسطه دریافت ناکافی روی از رژیم غذایی خود با کمبود این ماده مغذی مواجه هستند.

 

از آنجایی که کمبود روی در عملکرد سیستم ایمنی اختلال ایجاد می کند - احتمال ابتلا به عفونت افزایش می یابد - این شرایط سالانه موجب مرگ بیش از 450 هزار کودک زیر 5 سال می شود.

 

از جمله افرادی که در معرض خطر کمبود روی قرار دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افراد مبتلا به بیماری های معدی روده ای، مانند بیماری کرون

وگان ها و گیاهخواران

زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند

نوزدان بزرگ‌تری که تنها با شیر مادر تغذیه می شوند

افراد مبتلا به کم خونی سلول داسی شکل

افراد مبتلا به سوء تغذیه، از جمله آنهایی که به بی اشتهایی (آنورکسی) یا جوع مبتلا هستند

افراد مبتلا به بیماری کلیوی مزمن

افرادی که به الکل اعتیاد دارند

 

علائم کمبود روی خفیف شامل اسهال، افت عملکرد سیستم ایمنی، نازک شدن مو، کاهش اشتها، اختلالات خلقی، خشکی پوست، مشکلات باروری و اختلال در بهبود زخم می شوند.

 

تشخیص کمبود روی به واسطه کنترل شدید بدن بر سطوح روی با استفاده از آزمایش های آزمایشگاهی دشوار است. از این رو، شما ممکن است به کمبود روی مبتلا باشید، حتی اگر آزمایش ها سطوح عادی این ماده معدنی را در بدن نشان دهند.

 

پژشکان عوامل خطرآفرین دیگر مانند تغذیه ضعیف و ژنتیک را در کنار نتایج آزمایش ها مد نظر قرار می دهند تا تشخیص دهند آیا به استفاده از مکمل نیاز است یا خیر.

 

منابع غذایی حاوی روی

بسیاری از مواد غذایی حیوانی و گیاهی سرشار از روی هستند، از این رو، دریافت این ماده مغذی به میزان کافی برای بیشتر مردم دشوار نیست.

 

از جمله مواد غذایی با محتوای روی بالا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- نرم‌تنان صدف‌دار: صدف چروک، خرچنگ، صدف سیاه، لابستر و صدف دو کفه ای

- گوشت: گاو، گوساله و بوفالو

- ماکیان: بوقلمون و مرغ

- ماهی: ساردین، کفشک، سالمون و حلوا

- حبوبات: نخود، عدس، لوبیا سیاه، لوبیا قرمز، غیره

- مغزها و دانه های خوراکی: دانه های کدوتنبل، بادام هندی، شاهدانه، غیره

- محصولات لبنی: شیر، ماست و پنیر

- تخم مرغ

- غلات کامل: جو دوسر، کینوا، برنج قهوه ای، غیره

- برخی سبزی ها: قارچ، کیل، نخود فرنگی، مارچوبه، برگ چغندر

محصولات حیوانی مانند گوشت و نرم‌تنان صدف‌دار حاوی سطوح بالایی از روی به شکلی هستند که بدن به راحتی می تواند جذب کند.

 

به خاطر داشته باشید که روی موجود در منابع گیاهی، مانند حبوبات و غلات کامل به واسطه ترکیب های گیاهی دیگر که جذب را دشوار می کنند، از نظر جذب در بدن کارآمدی کمتری دارد.

 

نقش روی در بدن, نقش روی در بدن انسان

علائم کمبود روی شدید شامل اختلال در رشد، تاخیر در بلوغ جنسی است

 

مسمومیت و دوز توصیه شده

کمبود روی در بدن می تواند موجب پیامدهای سلامت در بدن شود، این در شرایطی است که مصرف بیش از حد آن نیز می تواند آثار جانبی منفی به همراه داشته باشد.

 

شایع‌ترین دلیل مسمومیت با روی از مصرف بیش از حد مکمل سرچشمه می گیرد که می تواند موجب علائم حاد و مزمن شود.

 

از علائم مسمومیت با روی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- حالت تهوع و استفراغ

- بی اشتهایی

- اسهال

- گرفتگی های شکم

- سردرد

- کاهش عملکرد سیستم ایمنی

- کاهش سطوح کلسترول خوب (HDL)

 

مصرف بیش از حد روی می تواند موجب کمبود مواد مغذی دیگر نیز شود.

به عنوان مثال، دریافت بیش از حد روی می تواند در جذب مس و آهن اختلال ایجاد کند.

 

دوزهای توصیه شده

برای حصول اطمینان از مصرف به اندازه، از مکمل های روی دوز بالا پرهیز کنید، مگر آن که پزشک آنها را تجویز کرده باشد.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه روی 11 میلی گرم برای مردان بالغ و 8 میلی گرم برای زنان بالغ است.

زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند باید به ترتیب 11 و 12 میلی گرم روی در روز مصرف کنند.

 

به جز مواردی که یک شرایط پزشکی در جذب روی اختلال ایجاد کند، شما باید به راحتی مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده معدنی را تنها از طریق رژیم غذایی خود تامین کنید.

سطح بالاتر قابل تحمل روی در روز 40 میلی گرم است. با این وجود، این برای افراد مبتلا به کمبود روی صدق نمی کند زیرا ممکن است به مصرف مکمل های دوز بالا نیاز داشته باشند.

اگر از مکمل روی استفاده می کنید، نمونه های قابل جذب مانند سیترات روی یا گلوکونات روی را انتخاب کنید. از اکسید روی که به سختی جذب می شود، پرهیز کنید.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۰ اسفند ۹۸ ، ۱۰:۴۱
برنج بهاربارنج

 

چی میخوریم که سردیمون میشه ؟

 زمان مطالعه : 6 دقیقه

برخی از مواد غذایی دارای طبع سرد و برخی دیگر دارای طبع گرم هستند شناخت این طبع ها و همچنین طبع بدن خود می توانید تعادلی خوب را در بدن خود ایجاد کنید.

اصطلاح سردی کردن در چه مواقعی به کار میرود

برخی از افراد با مصرف مواد غذایی دارای طبع سرد دچار دل درد ، دل پیچه و تهوع می شوند و اصطلاحا سردی می کنند . این علائم بیشتر در فصل بهار و تابستان با خوردن میوه هایی با طبع سرد برای افراد به وجود می آید . در این بخش از سلامت نمناک شما را با مواد غذایی که طبع سردی دارند و ممکن است با خوردن آنها سردی کنید ، معرفی می کنیم و به شما می گوییم که این مواد غذایی را با چه چیزی مصرف کنید که دچار علائم سردی نشوید .

سردی

علت سردی کردن چیست و سردی کردن با خوردن کدام مواد غذایی رخ میدهد ؟

انواع لبنیات

لبنیات مانند پنیر تازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزه و ماست معمولی به جز پنیر کهنه، شیر محلی تازه، کره و ماست چکیده طبع سرد و تر دارند .

طبع کشک و قره قروت سرد و خشک است .

چطور از سردی کردن پس از مصرف لبنیات در امان بمانید ؟

اگر با خوردن لبنیات دچار سردی می شوید ، آنها را با مصلحشان مصرف کنید.

  • پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک مصرف کنید.
  • خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل بخورید.
  • کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مصرف نمایید.
  • دوغ یا ماست خود را با نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، سیاه دانه یا پونه مخلوط کرده و آن را همراه با زیتون میل نمایید.
  • مصلح قره قروت نیز انواع فلفل، سیاه دانه یا زیره است.

میوه ها و دانه های سرد و تر: 

  • اسفناج
  • آلو
  • انار
  • باقلا
  • بالنگ
  • بامیه خرفه
  • زردآلو
  • کدو حلوایی هلو
  • شفتالو
  • شلیل
  • کیوی

میوه  

میوه و دانه های سرد و خشک: 

  • ارزن
  • ازگیل
  • انار ترش
  • تمبر هندی 
  • جو
  • ذرت
  • ریواس
  • زرشک
  • سرکه
  • سنجد
  • شاه بلوط
  • گشنیز
  • لیمو امانی
  • لیمو ترش
  • لیمو شیرین
  • ماش
  • نارنج
  • آلبالو
  • زالزالک
  • زغال اخته

بین میوه های پرمصرف، گیلاس و گلابی دارای مزاج گرم و تر هستند.

چطور از سردی کردن پس از مصرف میوه های سرد در امان بمانید ؟ 

بهترین مصلح برای این میوه های سرد عسل است.

شما می توانید شفتالو و هلو را با مربای زنجبیل مصرف نمایید.

آیا انواع توت ها طبع گرمی دارند ؟

طبع توت ها با یکدیگر فرق دارد . در میان توت ها توت های سفید طبع گرم و تر دارند اما :

تمشک و شاه توت، دارای طبع سرد و خشک هستند.

طبع توت فرنگی سرد و تر است.

چطور از سردی کردن پس از مصرف توت ها در امان بمانید ؟

برای متعادل نمودن طبع سرد تمشک، توت فرنگی و شاه توت ، آنها را با عسل مصرف کنید .

وضعیت مزاجی ریشه های مختلف

همه ریشه ها مانند پیاز، سیر، موسیر و هویج دارای طبع گرم می باشند اما سیب زمینی تنها ریشه پرمصرف است که طبع آن سرد و تر، است.

اگر با خوردن سیب زمینی دچار دل درد شدید و سردی تان شد ، سیب زمینی را با مصلح هایش مانند دارچین، زنجبیل و آویشن مصرف کنید.

آیا طبع خیار و گوجه فرنگی سرد است ؟

بسیاری از افراد با خوردن خیار و گوجه دچار دل درد می شوند ، علت این امر آن است که طبع خیار بوته ای سرد و تر ، طبع گوجه فرنگی هم سرد و تر است .

چطور از سردی کردن پس از مصرف سالاد شیرازی در امان بمانید ؟

همانطور که گفتیم هم طبع خیار و هم طبع گوجه سرد و تر است . برای در امان ماندن از سردی مصرف گوجه و خیار و دچار دل درد نشدن می توانید :

خیار بوته ای را با نمک، رازیانه، مویز، عسل یا زیره بخورید و یا از خیار چنبر به جای آن استفاده کنید زیرا طبع خیار چنبر، گرم و تر است .برای تعدیل سردی طبع خیار می توانید پوست آن را بکنید .

برای متعادل کردن طبع گوجه فرنگی نیز می توانید آن را با روغن زیتون میل کنید.

برای تعدیل سردی طبع سالاد شیرازی حتما به آن مقداری پیاز، نمک، روغن زیتون و زیره اضافه کنید.

طبع هندوانه و کدو را چگونه تعدیل کنیم ؟

طالبی، خربزه، گرمک و حتی بادمجان طبع گرمی دارند اما در میان این صیفی جات طبع هندوانه و کدو سرد و تر است.

بهتر است برای متعادل کردن طبع هندوانه آن را همراه با عسل میل کنید.

بهترین مصلح برای کدو نیز ، زیره، نعناع، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره و نمک است .

طبع گوشت ها

طبع گوشت بز، ماهی، سیرابی و قلوه سرد است . مزاج ماهی سرد و تر است و برخی از افراد با خوردن این مواد غذایی سردی می کنند و دل درد می گیرند .

برخلاف باور عموم طبع گوشت گوساله گرم و تر است اما اگر با خوردن این نوع گوشت دل درد می گیرید، همراه این غذا گشنیز، سماق و مرزه نیز مصرف نمایید.

طبع گوشت های سرد را چگونه تعدیل کنیم ؟

ماهی را با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین بپزید و همراه آن زنجبیل، آویشن و ادویه های گرم مثل فلفل مصرف نمایید.

همراه با سیرابی می توانید گلپر، سرکه، مرزه، دارچین و زنجبیل مصرف نمایید.

برای تعدیل طبع سرد قلوه روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین و زیره به آن بیافزایید و آن را کباب کنید.

از بهترین مصلح های گوشت بز نیز نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره و خرما می باشد.

گوشت طبع گرم

ارتباط مزاج افراد با سن و جنس آنان

مزاج افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است . سن، جنس، خصوصیات جسمی و فصل، روی مزاج تاثیر دارد .

مزاج آقایان گرم تر از مزاج خانم هاست.

افراد از سن یک سالگی تا 30 سالگی، بیشتر مزاج گرمی و تر دارند.

از 30 تا 35 سالگی، سن گرمی و خشکی نام دارد.

از 35 تا 60 سالگی، افراد بیشتر دارای مزاج سرد و خشک هستند.

افراد 60 سال به بالا نیز دارای مزاج سرد و تر می باشند.

مصرف غذاهای طبع گرم برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که پس از خوردن یا نوشیدن خوراکی هایی با طبع سرد، دچار نفخ ، کمبود انرژی، درد در مفاصل، ورم ، احتباس مایعات ، اسهال، درد معده می شوند بهتر است از غذاهای دارای طبع گرم استفاده کنند . مصرف غذاهای طبع گرم سبب افزایش انرژی، گردش خون، دفع اندام ها، گرم کردن و بهبود سردی بدن می شود . چنانچه در مطلب کاملی در بخش سلامت تغذیه در نمناک پیش از این گفتیم غذاهای دارای طبع گرم عبارتند از :

غذاهای با طبع گرم

  1.  قیمه
  2.  سبزی پلو
  3.  مرصع پلو
  4.  شیرین پلو
  5.  دم پختک
  6.  حلیم گندم
  7.  آش شعله قلم کار
  8.  اشکنه
  9.  آبگوشت
  10.  نخود آب
  11.  سمنو
  12.  کاچی
  13.  کباب کوبیده
  14.  کباب برگ
  15.  بریانی
  16.  کوفته ریزه
  17.  فلافل نخود
  18.  تاس کباب
  19.  دلمه بادنجان
  20.  کوکو سبزی
  21.  حلوا
  22.  سبزی پلو
  23.  شامی
  24.  کله جوش
  25.  خوراک لوبیا قرمز
  26.  بستنی سنتی
  27.  سوهان
  28.  نیمروی پیاز تخم مرغ
  29.  فسنجان بادام
  30.  خوراک کنگر

کباب

لبنیات

  •  ماست چکیده
  •  شیر تازه گار محلی و شیر گوسفند
  •  کره

صیفی جات

  •  خیار چنبر
  •  طالبی
  •  گرمک و خربزه

میوه هایی با طبع گرم و تر

  •  آناناس
  •  انجیر تازه و خشک شده
  •  انگور
  •  خرما
  •  سیب های شیرین
  •  قیسی
  •  موز
  •  گلابی
  •  بالنگ
  •  مویز
  •  گیلاس
  •  انواع توت ها و کشمش ها

ریشه های دارای طبع گرم

  •  زردک
  •  سیب زمینی ترش
  •  هویج
  •  شلغم و انواع ترب ها

سبزی های دارای طبع گرم

  •  شبدر
  •  ترب و تربچه

حبوبات دارای طبع گرم

  •  انواع لوبیا
  •  گندم

لوبیا

گوشت های دارای طبع گرم

  •  پاچه
  •  گوشت گوسفندی
  •  مرغ محلی
  •  زبان و چشم
  •  میگو
  •  جگر سیاه و سفید
  •  بوقلمون

مغزهای گیاهی دارای طبع گرم

  •  بادام درختی شیرین
  •  تخم خربزه
  •  کنجد
  •  تخم طالبی
  •  بادام زمینی
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ اسفند ۹۸ ، ۱۰:۱۱
برنج بهاربارنج

خواص کرم کنجد برای کودکان

زمان مطالعه : 3 دقیقه
داشتن تغذیه سالم برای رشد کودکان، یکی از دغدغه های اصلی والدین است که با رعایت یک برنامه غذایی مشخص با ارزش غذایی بالا، می توان تا حدودی این نگرانی را برطرف کرد.

کرم کنجد چه خواصی دارد ؟

 تغذیه سالم برای کودکان، همیشه یکی از دغدغه های اصلی والدین است. رعایت یک برنامه غذایی مشخص با بالاترین ارزش غذایی، می تواند تا حدودی این نگرانی را کاهش دهد. یکی از گزینه های پیش رو، کنجد و محصولات کنجدی است. وجود کلسیم، اسیدهای چرب اشباع نشده، آنتی اکسیدان  و انواع ویتامین ها، کنجد را به یکی از منابع سالم و البته پرطرفدار برای تامین مواد مغذی بدل کرده است. فراورده های کنجدی نیز از این قاعده مستثنی نیستند! برای مثال کرم کنجدی؛ فراورده ای که از ترکیب ارده به دست آمده از کنجد پوست گرفته شده و بو داده با شکر، شیرخشک و طعم دهنده هایی چون وانیل به دست می آید. هر یک قاشق (30 گرم) از این ماده غذایی، حاوی 150 کیلوکالری انرژی است و مصرف آن می تواند به 7 درصد از نیاز بدن به کلسیم و آهن پاسخ بدهد. 

در ادامه به خواص کرم کنجد و تاثیر آن بر سلامتی کودکان نگاهی می اندازیم.

دانه هایی سرشار از کلسیم

دانه کنجد منبعی سرشار از کلسیم است. کرم کنجد نیز به جهت داشتن کنجد، دارای کلسیم فراوانی است که به دلیل عدم تمایل کودکان به طعم و مزه شیر، می تواند برای تامین کلسیم بدن کودکان، مورد استفاده قرار گیرد. کلسیم موجود در این محصول کنجدی، یکی از منابع مفید برای تقویت استحکام دندان ها، استخوان ها و در نتیجه افزایش قد در کودکان است.
علاقه و تمایل کودکان به شکلات های صبحانه و البته ضرر آن ها را نیز نمی توان نادیده گرفت؛ به همین منظور کرم کنجد حلوای عقاب با طعم کاکائو را می توان جانشین سالم و مفیدی برای این دسته از شکلات ها دانست. 

منبع غنی پروتئین

پروتئین، یکی از مواد مغذی مورد نیاز بدن است که بسیاری از والدین دغدغه تامین روزانه آن را برای فرزندان شان دارند. پروتئین برای ساخت و ترمیم سلول ها و بافت های مختلف بدن حیاتی است و روی مصرف آن برای کودکان خصوصا در سن رشد تاکید فراوانی شده است. کنجد و به طبع آن، تمامی محصولات کنجدی، منابع غنی پروتئین هستند و میزان پروتئین موجود در آن ها با پروتئین موجود در بسیاری از دیگر دانه های گیاهی و همچنین شیر برابری می کند. والدین باید نسبت به تامین روزانه پروتئین مورد نیاز فرزندان شان، دقت داشته باشند. 

ویتامین B و افزایش عملکرد مغز

یکی دیگر از فواید مصرف کنجد و فراورده های کنجدی همچون کرم کنجد، مقوی بودن آن ها است. وجود ویتامین B، بخشی از نیاز روزانه کودکان را برای فعالیت های ذهنی و بدنی تامین می کند و می تواند به عنوان یک میان وعده سالم، در سبد غذایی کودکان قرار بگیرد. 

دانه هایی کوچک با خاصیت آنتی اکسیدانی

بدون شک تمامی والدین از اهمیت صبحانه سالم و تاثیر آن بر عملکرد فرزندان شان آگاهی دارند. یکی دیگر از فواید مصرف کرم کنجد برای کودکان، افزایش عملکرد مغزی آن‎ها است. خاصیت آنتی اکسیدانی کنجد موجود در کرم کنجد، جریان خون و روند تولید اکسیژن را افزایش می دهد و این امکان را فراهم می کند تا مغز پویا بماند. استفاده از کرم کنجد به عنوان صبحانه، به مرور زمان، عملکرد مغز را افزایش می دهد. 

کارخانه عقاب، به عنوان تولیدکننده پیشرو در تولید فراورده های کنجدی، همواره در تلاش بوده است تا نسبت به اهمیت تغذیه سالم فرهنگ ساز باشد. 

تولید گروه محصولات کرم کنجدی، با طعم های گوناگون از قبیل کرم کنجد کاکائویی، کرم کنجد با طعم قهوه، کرم کنجد ساده و بدون شکر نمونه ای از تلاش‎های گروه حلوای عقاب برای تغییر ذائقه ها و پاسخ به دغدغه گروه ‎های سنی مختلف است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ اسفند ۹۸ ، ۱۰:۱۰
برنج بهاربارنج

ضرر جدی چای کهنه دم برای معده

زمان مطالعه : 3 دقیقه

چای از نوشیدنی های پرطرفدار بین ایرانیان است و از نظر پژوهش گران مصرف آن دارای اصولی خاصی است و چای کهنه دم برای دستگاه گوارش مضر است.

عوارض جدی خوردن چای کهنه دم

آیا تا به حال شده که از صبح چای دم کرده باشید و تا شب ، همان را مصرف کنید ؟ احتمالا گاهی کار به روز بعد هم کشیده است. قطعا این اتفاق به دلیل تنبلی ، خستگی و هزاران دلیل دیگر برای ما افتاده است اما نکته اینجاست که آیا این کار ما باعث آسیب رساندن به بدن می شود ؟ اگر چای کهنه دم ضرر دارد ، عوارض آن چیست ؟

عوارض چای کهنه

آیا چای کهنه دم بد و مضر است؟

بله . اگر این چای را درون یک محفظه بسته نگه ندارید و یا آن را در محل خنک نگذارید یا بیش از 48 ساعت آن را نگه دارید یا به آن اسانس اضافه کنید ، در واقع آن را با ضرر همراه کرده اید . قانونی در این مورد وجود دارد که می گوید نباید بیش از 8 ساعت چای دم کرده را نگه داشت یعنی شما بعد از دم کشیدن چای که باید به مدت 10 دقیقه باشد میتوانید چای را در محیطی خنک نگه داشته و سپس گرم کنید اما بعد از گذشت این زمان دیگر نمیتوان مجدد از چای استفاده کرد . فراموش نکنید این زمان 8 ساعت فقط برای چایی است که مواد افزودنی بیش از اندازه نداشته و یک چای کاملا ارگانیک است و هر نوع چایی را نمی توان این مدت نگهداری کرد .

حقایقی مهم در مورد چای کهنه دم و عوارض آن

طبق نتایج مطالعات و نظرات متخصصان طب سنتی چای کهنه دم ترشح اسید معده را تحریک کرده و به دلیل ماهیت اسیدی در بروز زخم معده نقش دارد .

و اما از مضرات چای کیسه ای کهنه دم ریفلاکس معده و مشکلات گوارشی مهم ترین آنهاست .

عوارض گوارشی چای کهنه دم در مورد دمنوش های گیاهی آماده نیز وجود دارد برای همین توصیه می شود دمنوش با استفاده از ترکیبات گیاهی و توسط خود فرد تهیه شود .

چای کهنه دم

 

 

اما چای کهنه دم دقیقا به چه معناست ؟

آیا چای کهنه دم فقط طعم خود را از دست می دهد یا اتفاقات دیگری هم در آن می افتد ؟ چای ها " البته چای ارگانیک " در شرایط زیر کهنه دم محسوب می شوند :

- بیش از 8 ساعت در قوری بودن ، در دمای اتاق ، بدون پوشش :حال بسته به نوع چای ، مزه آن در این مدت زمان از بین می رود .

گاهی اوقات بعضی از چای ها هستند که می توانند تا 72 ساعت بعد از دم کشیدن دوام بیاورند و امن باشند، به شرط اینکه داخل فریزر نگهداری شوند.

 

پس بهترین راه برای نگهداری از چای دم شده برای مدت طولانی :

  •  تهیه یک شیشه با در بسته محکم و بدون منفذ ، بدون هیچ اسانس و یا شکر اضافه شده به آن.
  •  اگر هر گونه ماده اضافه مثل شکر را به چای اضافه کردید ، حتی درون فریزر هم نباید بیش از 24 ساعت آن را نگهداری کنید.

چای

 

چای دم کرده سرد در مقایسه با چای دم کرده داغ

تفاوت این دو چای بسیار زیاد است . چای دم کرده داغ حساسیت بیشتری نسبت به باکتری دارد و سریع تر کهنه دم می شود و به طور کل دما تاثیر زیادی روی خواص چای دارد .

اگر می خواهید که عمر چای دم کرده را افزایش دهید ، آن را در یک محیط خنک نگه دارید.

چای در هوای گرم هم دوام می آورد اما قطعا با عوارض بیشتری همراه خواهد بود. 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ اسفند ۹۸ ، ۱۰:۰۹
برنج بهاربارنج

لحظه تحویل سال ۱۳۹۹ هجری شمسی به ساعت رسمی جمهوری اسلامی ایران
ساعت ۷ و ۱۹ دقیقه و ۳۷ ثانیه روز جمعه ۱ فروردین ۱۳۹۹ هجری شمسی
مطابق با ۲۵ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری و ۲۰ مارس ۲۰۲۰ میلادی

 

لینک دانلود تقویم 99 با سایز 2500 پیکسل

 

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۸ ، ۰۹:۲۲
برنج بهاربارنج

هشیار باشید اما وحشت‌زده نه.

تا کنون هزاران نفر به این ویروس آلوده شده‌اند و افراد زیادی جان خود را از دست داده‌اند. در این بین تعدادی از افراد آلوده به این ویروس درمان شده‌اند. بیشترین میزان فراگیری ویروس در چین مشاهده شده اما موارد بسیار زیادی هم در کشورهای دیگر دیده شده است.

ویروس کرونا از کجا پیدا شد؟

در پایان ماه دسامبر مسؤولان سلامت عمومی چین به سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند که ویروس جدید و ناشناخته‌ای باعث نوعی بیماری با علائمی شبیه به ذات‌الریه در شهر ووهان شده است. آن‌ها فورا تشخیص دادند که این ویروس از خانواده‌ی ویروس کرونا است و به سرعت در حال تکثیر و راه‌یابی به بیرون از شهر ووهان است.

ویروس کرونا بین تمام حیوانات رایج است و گاهی می‌تواند با تغییر شکل انسان‌ها را هم آلوده کند. تا کنون از ابتدای سال ۲۰۰۰ سه نوع دیگر از ویروس کرونا به انسان‌ها سرایت کرده و باعث شیوع سارس (SARS) در سال ۲۰۰۲ و مرس (MERS) در سال ۲۰۱۲ شده است.

دانشمندان فکر می‌کنند که این ویروس جدید هم از ابتدای ماه دسامبر توانایی انتقال به انسان‌ها را پیدا کرده است. به نظر می‌رسد که ویروس در ابتدا در یک بازارچه‌ی غذاهای دریایی در شهر ووهان پیدا شده و سپس از آنجا به نقاط دیگر پخش شده است. اما یکی از آزمایش‌ها روی بیماری نشان می‌دهد که اولین فردی که به بیماری کرونا مبتلا شده، هیچ ارتباطی با بازارچه نداشته است. محققان هنوز در حال پیگیری منبع اصلی بیماری هستند.

نوع حیوانی که ویروس از آن به انسان منتقل شده نیز همچنان برای محققان روشن نیست. یک تیم تحقیقاتی در چین گزارشی منتشر کردند که طی آن گفته شده بود طبق کدهای ژنتیکی این ویروس ممکن است که بیماری از مار به انسان رسیده شده باشد. البته محققان درباره‌ی صحت این نتیجه‌گیری مطمئن نیستند. آزمایش‌های دیگری که روی ژنتیک ویروس جدید انجام شد نشان داد که توالی ژنتیکی این ویروس ۹۶ درصد با ویروس کرونا در خفاش‌ها یکسان است. ویروس سارس و مرس هر دو از خفاش به انسان منتقل شده‌اند.

ویروس کرونا تا چه اندازه خطرناک است؟

در حال حاضر هیچ‌کس پاسخ این سوال را نمی‌‌داند.

برای مشخص کردن این که بیماری تا چه حد «خطرناک» است، نیاز به اطلاعاتی هم درباره‌ی وخامت و شدت بیماری و هم درباره‌ی سرعت و سهولت گسترش آن داریم. متخصصان بیماری‌های اپیدمی اغلب از این ابزار برای ارزیابی بیماری‌هایی مانند انواع جدید آنفولانزا و تعیین اقدامات مورد نیاز برای آن‌ها استفاده می‌کنند.

ویروس کرونا چیست

در صورتی که بیماری خیلی شدید نباشد (درصد کمی از افراد را بکشد) اما خیلی مسری باشد، باز هم اثرات مخربی خواهد داشت. اگر ویروسی میلیون‌ها نفر را درگیر کند، حتی اگر درصد کمی از آن‌ها هم بمیرند، تعداد تلفات باز هم زیاد خواهد بود.

محققان هنوز در تلاش هستند که علائم ویروس کرونا را بشناسند که از چیزی شبیه به علائم سرماخوردگی ساده تا علائم بسیار شدید متغییر است. بر اساس اطلاعات حدود ۲۰ درصد از افراد آلوده به ویروس علائم شدید داشته‌اند.

در حال حاضر تلفات این نوع جدید از ویروس کرونا حدود ۲ الی ۳ درصد است که البته با ادامه پیدا کردن شیوع ویروس امکان تغییر این درصد وجود دارد؛ در صورتی که تلفات ویروس سارس چیزی حدود ۱۴ الی ۱۵ درصد بود. اکثر تلفات ویروس کرونا تا کنون افراد پیر بوده‌اند که مشکلات سلامتی دیگری مثل بیماری‌های قلبی، فشار خون و دیابت داشتند. طبق آمار این گروه از افراد بیش از دیگران در خطر مرگ بر اثر بیماری‌هایی مثل آنفولانزا هستند.

سرعت پخش ویروس تا چه اندازه‌ است؟

در حال حاضر هنوز سرعت احتمال انتشار ویروس مشخص نیست. در چین افراد بیمار از ابتدای ماه ژانویه این بیماری را به صورت شخص به شخص به دیگران انتقال می‌داده‌اند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده حداقل برای چهار مرحله یک زنجیره‌ی پایدار از انتقال بیماری بین افراد وجود داشته است؛ یک نفر (احتمالا از طریق حیوان) بیمار می‌شده، ویروس را به شخص دیگری انتقال می‌داده و او هم  آن را به شخص دیگری انتقال می‌داده است. موارد گزارش شده در کشورهای دیگر مثل آمریکا، آلمان، ژاپن و ویتنام هم از طریق افراد دیگر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و نه با سفر مستقیم به چین.

شواهد اولیه نشان می‌دهد این ویروس هم همانند سایر انواع ویروس کرونا از طریق تماس نزدیک با افراد آلوده و هنگام عطسه یا سرفه فرد آلوده انتقال پیدا می‌کند.

اما مقامات چین اعلام کرده‌اند مواردی وجود داشته که افراد آلوده به ویروس حتی قبل از این که علائم بیماری را نشان دهند ویروس را به دیگران انتقال داده‌اند. علاوه بر این، نامه‌ای که به ژورنال پزشکی نیوانگلند ارسال شده است موردی در آلمان را توضیح می‌دهد به نظر می‌رسد در آن افرادی که احساس مریضی نمی‌کرده‌اند ویروس را به دیگران انتقال داده‌اند.

طبق تخمین‌های اولیه‌ی محققین سازمان جهانی بهداشت، هر فرد مریض به طور متوسط بین ۱٫۴ تا ۲٫۵ نفر دیگر را آلوده می‌کند. طبق تخمین تیم‌های تحقیقات دیگری هر فرد بیمار به طور میانگین ۲ تا ۳ نفر دیگر را آلوده می‌کند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۸ ، ۰۹:۱۵
برنج بهاربارنج

بیماری دیابت از جمله بیماری های خاموش و بسیار خطرناکی است که متاسفانه در طول سال افراد زیادی را درگیر خود می کند و عامل بسیاری از مرگ و میرها می تواند باشد.

میوه انار محصولات و فرآورده های زیادی دارد که در مقایسه با میوه های دیگر رکوردار است. فرآورده های انار همانند خود این میوه خواص فراوانی دارند. یکی از این فرآورده ها رب انار است. خواص رب انار برای دیابت را در پرشین وی ببینید.

آشنایی با خواص رب انار برای دیابت

در کل، انار سرشار از ترکیباتی به نام «پلی‌فنول‌»ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمی‌دهد صفحات چربی در عروق تولید شوند.فراموش نکنید که انار، مواد مغذی بسیاری دارد؛یعنی در هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۲۴۰ میلی‌گرم پتاسیم، ۳ گرم فیبر، ۱۳ میلی‌گرم ویتامین c، ۸۰ درصد آب و ۵۰ کیلوکالری انرژی یافت می‌شود.در ضمن، مقداری آهن دارد ولی به عنوان منبع آهن نمی‌توان روی آن حساب کرد.

میزان قندش نیز به حدی است که باعث منع مصرف بیماران دیابتی نمی‌شود.

خواص رب انار برای دیابت

آشنایی با خواص رب انار برای دیابت

درباره پلی‌فنول‌ها باید بگوییم که آنها ترکیباتی هستند که در اکثر میوه‌ها و سبزی‌ها به خصوص شا‌توت و انگور قرمز وجود دارند و البته در انار بیشتر به چشم می‌خورند.

در ضمن، اسید آلارژیک یکی از مهم‌ترین ترکیباتی است که در میوه‌های دیگر کمتر دیده شده اما ویژگی انار و رب آن مربوط به وجود همین اسید است.

خواص رب انار

بعضی‌ها نسبت به خوردن این میوه و رب آن در طعم‌های مختلف حساسیت نشان می‌دهند ولی بهتر است بدانید که معده خود اسیدکلریدریک ترشح می‌کند.افراد معدودی هستند که با مصرف انار ترش یا رب انار ترش، معده‌شان دچار مشکل می‌شود زیرا ترشحات معده هر فرد نسبت به ترشی یک نوع عکس‌العمل نشان می‌دهد.

اسید معده فرآیند هضم غذا را به عهده دارد حال مصرف میوه‌های ترش زمانی مانع هضم غذا می‌شوند که فرد خود این علت را درک کند، یعنی مصرف رب انار ترش یا ملس یا شیرین بسته به ذایقه و تحمل معده هر فرد می تواند پیامدهای مختلفی داشته باشد و این موضوع به خوب و یا بد بودن رب انار بر نمی‌گردد.در حقیقت، انار خواص فراوانی داشته و طبیعتا رب حاصل از آن نیز بدون فایده نخواهد بود زیرا حدود ۱۰۰ سال است که دنیا به خواص انار و مصارف درمانی آن پی برده است.

خواص رب انار برای دیابت

بررسی خواص رب انار برای دیابت

یادتان باشد که وقتی رب این میوه تهیه می‌شود، پلی‌فنول و اسیدآلارژیک آن در اثر حرارت از بین نمی‌رود و تنها ویتامین c آن کاهش پیدا خواهد کرد پس رب انار نیز ارزش غذایی بسیار دارد؛ البته اگر از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه شده باشد.

طرز تهیه رب انار خانگی

انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید. البته برخی از آبمیوه گیری های خانگی و یا چرخ گوشت های صنعتی نیز همین کار را انجام می دهند. در این روش دیگر آبی داخل دانه ها باقی نمی ماند و می توانید تفاله ها را دور بریزید.

این روش به علت اینکه برای آب گیری دانه ها از چرخ گوشت استفاده می شود راحت تر است و در ضمن زمان کمتری صرف می شود.

مستقیما آب خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و بگذارید غلیظ شود. غلظت مناسب همان غلظتی است که قاشق به راحتی در رب حرکت کند و در ضمن دیرتر فاسد شود

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۵ اسفند ۹۸ ، ۱۵:۴۲
برنج بهاربارنج

 

میوه های جنگلی cheeky 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۳ اسفند ۹۸ ، ۱۲:۴۲
برنج بهاربارنج

 

 

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۳ اسفند ۹۸ ، ۱۲:۰۶
برنج بهاربارنج